Lichaam gevonden ...

Op 9 juni 2004 in de avond ging bij Mariëlle thuis in Nieuwerkerk de telefoon. Het was een rechercheur, die had haar hulp nodig.... of ze naar het politiebureau kon komen. Er werd op gewezen dat ze met niemand contact mocht nemen en voorsalsnog niemand mocht vertellen dat ze meteen moest komen. Alle emotie kwam op dat moment naar boven, trillen, huilen, niet meer kunnen stoppen met huilen. In een waas is ze naar het politiebureau gereden. Onderweg had haar toenmalige vriend Erwin haar ervan kunnen overtuigen dat het misschien ook wel goed nieuws kon zijn.

Op het politiebureau aangekomen werden ze naar een kamer verwezen met twee rechercheurs. Één vertelde dat een boswachter van de Biesbosch een lijk had gevonden. Aan de Merwede, vlak bij Lage Zwaluwe aan de Amer. Het was verpakt in plastic folie, verzwaard met kettingen. Onherkenbaar.

Ze zeiden dat het waarschijnlijk om Tinka ging. Er werd Mariëlle een lijstje gegeven. Het lichaam miste een hoektand, droeg Adidas-schoenen een Diesel-spijkerbroek en een turquoise jasje. Een tatoeage rond haar rechterenkel in de vorm van een gevlochten bandje. Ja, Tinka had dat ook, het klopte allemaal, Mariëlle wilde het eigenlijk allemaal niet weten. De rechercheurs lieten een zwart armbandje zien, ze herkende het niet, totdat een rechercheur zei dat de ring zwart was geworden van het water. Toen zag Mariëlle het....het was net zoals het armbandje dat Tinka kortgeleden trots aan haar had laten zien. Met als initialen T & J: Tinka en Jeroen. Mariëlle kon het allemaal niet meer bevatten en brak. Nu moest ze het haar ouders nog vertellen. De zwaarste dag uit haar leven.

Bij haar ouders thuis gekomen werd er geen woord meer uitgebracht. Ze konden niets meer tegen elkaar zeggen. Cees riep steeds opnieuw ,,Ze hebben mijn kleine meisje vermoord," . Ria wilde Tinka alleen nog zien, het mocht niet, ze was niet meer toonbaar. Niets is erger dan je ouders zo te zien lijden van intens verdriet...

In het mortuarium aangekomen lag Tinka in een oranje kist, die speciaal gebruikt wordt voor misdrijven. Uit onderzoeken was gebleken dat Tinka met een slag op haar hoofd om het leven was gebracht. Haar auto een blauwe peugeot 206 ( ZB-ZH-46) is spoorloos verdwenen.

De witte bodybag was een klein stukje opengeritst. Je kon alleen haar been zien, met tatoeage. Ria wilde Tinka kussen, ze werd tegen gehouden, vanwege de bacteriën. Het was Tinka. Nu wist Mariëlle het zeker, nu kon ze afscheid nemen en heeft ze vol verdriet een roos bij het lichaam gelegd.

/