Tinka vermist ...

Het leven van Fam. van Rooij verandert op 26 mei 2004 definitief. Op die dag wordt de mooie Tinka voor het laatst gezien in haar woonplaats Breda.

Wat doe je als je dochter, je zus ineens verdwenen is. Mariëlle gaat op onderzoek uit. Pa en ma vliegen over de snelweg vanuit Zuid-Frankrijk naar Breda. Op sms-jes reageert ze niet, terwijl ze er bij wijze van spreken mee slaapt. Haar huis heeft ze achtergelaten alsof ze gewoon even weg is, maar inmiddels wijst haar pilstrip uit dat ze bijna een week niet thuis is geweest. Zo is Tinka niet.

Als op Tinka's pc allerlei berichtjes staan van haar nieuwe vlam weet ze zeker dat er iets mis is. Op naar het politiebureau om melding van de vermissing van haar zus te doen.

Omdat het om een volwassen vrouw gaat, neemt de politie de vermissings- zaak pas na een week na verdwijning serieus. Dat er meer aan de hand is, is voor de familie dan wel zeker.

Ze gaan zelf op onderzoek uit. Zoeken naar de auto, de wegen die Tinka normaal gesproken rijdt worden continue nagereden. Iedere vrouw met lang blond haar zagen ze aan voor Tinka, om gek van te worden. Ze vinden geen bewijs. Ook de vrienden van Tinka zeggen niets te weten. Kennisen zijn bang dat ze zonder het te weten in het criminele circuit terecht is geraakt. "Misschien wist ze te veel", maar laten we hopen dat ze morgen weer voor de deur staat. De politie heeft de vermissing internationaal bekend gemaakt. Ze is 1.73 m. lang en heeft een tatoeage boven haar rechterenkel en mist een tand rechtsboven in haar mond. OOk het kenteken van haar verdwenen auto wordt bekend gemaakt.

We gaan zoeken in Tinka's huis naar aanwijzingen.Ria stuit op een aanwijzing die de politie over het hoofd heeft gezien. Een kalender met op de datum 26 mei het woordje... Arno. Dat was een eerste aanwijzing.. Moeder Ria ging ook naar een waarzegger, die vertelde waar Tinka kon zijn, maar zei niet of ze nog in leven was....

Videofragment

 

/