Veroordelingen in de rechtszaak Tinka van Rooij

De 33-jarige A.N. uit Made, die tegenover de politie bekende Tinka van Rooij uit Breda in mei 2004 te hebben vermoord, moet op bevel van de rechtbank in Breda voor onderzoek naar het ( Pieter Baan Centrum PBC). ik weiger alle "medewerking'', zei N. maandag tegen de rechter.

Voor de Fam. van Rooij is de rechtszaak een complete marteling. Dossiers die ze van te voren al van binnen en van buiten konden, moeten ze nu aanhoren. Aanhoren...al het gruwelijke, wat er met hun kindje gebeurd is, is niet te verwoorden en niet om aan te horen . Alsof hun incasseringsvermogen al niet genoeg op de proef gesteld werd kwam er op een dag post in de brievenbus vallen waarvan bij het lezen van de namen de rillingen door heel het lichaam ontstonden . "Post" van de mededaders Angelo de B. en Jacky B......waar halen ze de brutaliteit vandaan. Een beetje Goodwill kweken, is het enige wat ze willen. Maar Goodwill hebben Cees en Ria niet meer in hun bagage zitten. En Angelo de B. die tijdens zijn proces 72 kg !! is afgevallen, waagt het ook nog om  in "Zijn Verhaal " in een manuscript zijn kant van de zaak te belichten.

In april 2005 deed de rechtbank in Breda uitspraak.

Hoofdverdachte Arno N. (34) uit Made 18 jaar gevangenisstraf. Medepleger Angelo de B. (34) uit Oosterhout 12 jaar gevangenenisstraf. Medepleger Jack B. (43) uit Ulvenhout 8 jaar gevangenisstraf.

Medeplichtige Betty B. (41) partner van Angelo en zus van Jack, werd door de rechtbank in Breda vrijgesproken omdat ze onvoldoende bewijs vond voor een actieve betrokkenheid van de moord op Tinka van Rooij. Dat ze van de moord- plannen wist, stond buiten kijf, maar ze had geen rechtsplicht die wetenschap aan de politie te melden vond de rechtbank. Ook Het Hof in Den bosch kwam in maart 2006 tot vrijspraak, omdat de aanwijzingen dat de vrouw op de hoogte was van de moordplannen 'onvoldoende eenduidig' waren.

In augustus 2008 wordt uiteindelijk door het Hof van Arnhem Betty B. ook veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf. Een in cassatie en weer een rechtszaak in Den Haag wordt die Betty Bogaarts toch weer vrij gesproken. Vrijspraak, dat wel, maar voor de familie van Rooij betekent het nog niet dat je onschuldig bent....

Moment supreme voor Fam. van Rooij

De dader en medeplegers zitten nu hun straf uit, de vraag van Fam. van Rooij 'Waarom', 'Waarom' moest Tinka vermoord worden is altijd verzwegen. Fam. van Rooij zijn het recherche-team Breda, het programma Vermist, en Jaap Jongbloed, zeer dankbaar. Zonder hen was de moord op Tinka van Rooij waarschijnlijk niet opgelost.

/