Vermist en Vermoord; Tinka van Rooij

Ouders schrijven een boek als monument voor Tinka. Het boek stond op een bepaald moment in de top 5 van best verkochte boeken. Hierbij een paar recensies die over het boek zijn geschreven.

In "Vermist en vermoord, Tinka van Rooij" wordt de ontrafeling van dit spraakmakende moordmysterie beschreven door haar eigen vader. Onthutsend,meeslepend en ontroerend. Zelden werd een waargebeurd, Nederlands horrorverhaal zo persoonlijk en beklemmend vastgelegd in een boek.

Tinka reisde met haar ouders heel de wereld over. Zwemmen met dolfijnen vond zij het hoogte punt van de reizen. Om deze reden hebben Cees en Ria gekozen voor een urn in vorm van een dolfijn.

Het boek is ontstaan in hun huisje in Frankrijk, waar ze op een laptop over de zaak gingen schrijven. Het gaf hun een bevrijdend gevoel, om zo op die wijze hun gevoelens te uiten. Buiten het feit dat hun dochter vermoord is, wat brengt een rechtszaak allemaal wel niet met zich mee?

Het feit dat ze dossiers door hebben moeten nemen die kenbaar maakten op wat voor gruwelijke manier hun dochter is vermoord . De verhalen over Tinka die ten onrechte op de wereld kwamen. De bekentenis van Arno, die voor hen een huisvriend was. Woorden van Cees, als de moord op Tinka niet was opgelost, hadden we waarschijnlijk altijd over Árno gepraat als "die goede vriend" van Tinka.

En dan de rechtszaak, waar je alleen alles moet aan horen over je dochter, zij zich niet kan verweren omdat ze er niet meer is en zelf alleen maar spreekrecht hebt. Spreekrecht, dat aan alle kanten beperkingen kent...

Het boek wilde ze eerst voor zichzelf houden, totdat de media er lucht van kreeg. Jaap Jongbloed en het programma 'Vermist' bewerkte het manuscript en het resultaat is een ' true crime' boek. Waar veel positieve reacties op kwamen.

Dit boek is zo goed geschreven, je wordt meegezogen in de emotie van de familie. Zo voel je een beetje de pijn die deze familie altijd zal blijven voelen. Het is 'een uitlaatklep' voor hun verdriet, hun frustratie en hun boosheid. maar in de eerste plaats voor Tinka, hun kind, hun mooie, levenslustige, lieve Tinkeltje………

Het boek is inmiddels uitverkocht. Zelf heeft Cees nog enkele boeken beschikbaar. Mail daarvoor naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op de foto: Cees overhandigt het eerste exemplaar aan Mieke van Dorst van de stichting ' Aandacht doet spreken' Een belangenorganisatie van lotgenoten die allemaal op een of ander manier een dierbare door een geweldsmisdrijf hebben verloren...

 

/